Profiel Ervarings- en kenniscentrum SBS 2010

SBS 2010 werkt onafhankelijk en zonder betaling. Een advies is puur gebaseerd op ervaring en kennis en staat los van persoonlijke of zakelijke belangen. Een advies of bijdrage van SBS 2010 kan niet onderdeel zijn van een commerciële overeenkomst.
Concurrentie met commerciële adviesbureaus of instellingen die feitelijke ondersteuning leveren, wordt vermeden.

 Werkwijze

Soms kan het aantrekkelijk zijn om het Ervarings- en kenniscentrum van SBS 2010 te betrekken bij problemen, twijfel, of het voornemen iets te veranderen. De aangesloten leden hebben veel kennis en ervaring en hebben een grote regionale betrokkenheid. Een ander voordeel is dat er geen verplichtingen aan vast zitten, immers voor adviezen en andere hulp worden geen kosten berekend en er zullen ook geen andere verplichtingen ontstaan, zoals vervolgopdrachten en bindende adviezen. Overigens moet de opdrachtgever beseffen dat de opdrachtgever vanuit zijn organisatie betrokkenheid, input en inzet van personen moet leveren. Een opdracht kan uit verschillende vormen van aanpak bestaan:

1. A Day in the Life;
2. A Fresh Pair of Eyes;
3. Second or Third Opinion;
4. Risico- of SWOT analyse;
5. Klankbordfunctie;
6. Brainstorming.

Een meer uitgebreide beschrijving van deze werkvormen is op verzoek beschikbaar. U kunt hieromtrent contact opnemen met onze afdeling bestuurlijke zaken, de heer Martin Camp (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Gang van zaken

In samenspraak met de belanghebbende instantie een globale opdracht en werkvorm beschrijven en vervolgens een aantal leden van het SBS 2010 Ervarings- en kenniscentrum voor deze opdracht selecteren. De beschrijving van de opdracht bestaat uit de probleemstelling van de opdrachtgever, de gekozen werkvorm, de namen van de leden, een planning van de aanpak en de verwachte bijdrage van de opdrachtgever.

Het bestuur SBS 2010