21-05-2015

Bezoek Seacon Logistics.

Om 13.30 meldden wij ons aan de poort van Seacon Logistics. We werden ontvangen door de heren Rico Gielen en Joris ten Hage die ons door hun inleding een interessante inkijk gaven in de werking van het bedrijf. Seacon zorgt, samen met ander spelers in het logistieke netwerk, dat goederen uit de hele wereld snel en efficiënt hun klanten bereiken. Behalve opslag van goederen en containers ontwikkelen zij daarvoor o.a. intelligente en innovatieve concepten voor vervoer en afhandeling bij douane, rederijen, banken en transportondernemingen om een snelle en doelmatige doorstroming van de goederen te bewerkstelligen van producent tot consument.

Het bedrijf werd in 1985 door Hay Berden opgericht als familiebedrijf en is in dertig jaar uitgegroeid tot een mondiaal logistiek bedrijf in o.a. overzeese expedities met meer dan 700 medewerkers op strategische europese locaties. 

Seacom verzorgt in samenwerking met ECT op maat gesneden oplossingen in de logistiek, voornamelijk per trein en schip om zodoende tevens het milieu te ontlasten en CO2 uitstoot te reduceren. De locatie in Venlo aan de Maas en het spoor was daarbij uitermate gunstig als ideale vestigingsplaats. De zaken namen een enorme vlucht: de verwachte expansie voor 20 jaar werd reeds binnen 5 jaar bereikt! Het bedrijf blijft dagelijks vooruitkijken en past zich direkt aan door scherp in te spelen op “verandermanagement.”

Vanaf het hoofdgebouw gingen we een kijkje nemen op de “Barge-Terminal”, waar de containers van zowel schepen aan de ene zijde en vrachtwagens en treinvervoer aan de andere kant, te wachten stonden om te worden geladen of gelost.

Na een bezoek aan vtp8 , een gloednieuw magazijn, dat de tijdelijke opslag herbergt, ging het terug naar de jachthaven, waar een heerlijk diner op ons wachtte.

Al met al een zeer interessante en gezellige dag. Met dank aan Hay Gielen, die door zijn contacten met Seacon dit bezoek mogelijk gemaakt heeft.